Prisen retter seg mot kvinner i Midt-Norge og har som intensjon å bidra til å øke oppmerksomheten rundt mangfoldet innenfor digital utvikling, samt å synliggjøre lokale kapasiteter som har utmerket seg gjennom 2015.

Det regionale næringslivet har vilje til nyskaping og vekst, og gjennom prisen for Årets DigIT Kvinne er det duket for å løfte frem en av mange gode historier på dette området.

Prisen til «Årets DigIT Kvinne 2016» administreres av NxtMedia, og deles ut på DigIT 2016 den 8. mars.

I år har det blitt nominert mange gode kandidater, og vi kan gledelig presentere topp fire som er med å kjemper om å bli Årets DigIT-kvinne 2016!

 


BeritBerit Marie Alvestrand (31)

Berit er UX designer i EGGS design og tidligere UX Manager i Zedge.
Hun startet DesignMagnet i Trondheim, har vært styremedlem i NID (Norske Industridesignere) og sitter i styret IXDA Trondheim (over 400 medlemmer). Hun sitter også i styret og arrangørgruppa for TDC (Trondheim Developer Conference, 800 deltakere).
Berit er i «Napkin Sessions» på DIGS (gratis veiledning i design thinking og markedsføring til gründerne på DIGS, regi av EGGS), mentor i NTNU Applab og sittet i Advisory Board for Ducky (sosialt entreprenørskap – App).
Berit er en veldig flink støtteperson for jenter og damer som tenker seg teknologi, design og medie-studieprogrammer på NTNU.
Hun er en foregangskvinne som har bidratt til nye digitale muligheter gjennom utvikling av teknologi på Zedge. Har bidratt til å utvide EGGS design. Hun har skapt nye digitale konsepter og økt kommunikasjon innenfor teknologi bransjen gjennom tiltak som Zedge hackathons og Trondheim Developer Conference. Hun har bidratt positivt på svært høyt nivå til fremme av IT- og medieteknologi i regionen.

 


AgnesAgnes Dyvik (25)  Co-Founder og CEO Vio, Entreprenørskolen og CBS (2015)

Agnes er CEO i oppstartsbedriften Vio Media. Sammen med fire andre med bagrunn fra NTNU jobber hun for å skape morgendagens journalistikkopplevelse. Teamet utvikler en slags Netflix for journalistikk i Norge, der de skal samle alle magasiner og aviser på en plattform. Vio ønsker å tilby kvalitetsjournalistikk til folket på deres premisser – heldigitaliserte artikler med smooth design, og tilgjengelig på desktop, mobil og nettbrett.
Som CEO for Vio har Agnes vært en stor pådriver for å skape en omveltning i den norske mediebransjen. Gjennom tett oppfølging av de store mediehusene for å skape en endring, deltakelse på mediekonferanser og sitt interne arbeid har Agnes vært en inspirator og ildsjel innen den voksende digitale mediebransjen. Hun evner å engasjere, skape endring og få mennesker til å lytte.
Hun og teamet har stått på i over to år for å kunne realisere drømmen om å skape en felles plattform for dyptgående journalistikk i Norge – en tjeneste som har som mål å revolusjonere hele mediebransjen. Agnes har ikke selv IT-bakgrunn, likevel har hun gjennom startupen VIO skapt et digitalt produkt som medie-Norge trenger, og som publikum vil ha.
Agnes er energisk og kreativ. Hun ser sine medmennesker, og viser ro selv når det stormer. Hun er en motivator for teamet sitt og andre gründere. VIO har nå flyttet til Oslo, lansert åpen beta, mottatt investering og er nå i gang med å ansette flere.
Agnes var nominert også i 2015.

 


KatinaKatina Kralevska

Katina er doktorgradstudent (PhD) ved institutt for telematikk, NTNU. Hun er en særdeles dyktig student og publiserer artikler med høy vitenskapelig kvalitet. I tillegg til phd-studiene har Katina vært aktiv med innovasjon. Basert på ideene fra hennes forskningsarbeid om «Erasure Coding», som forbedrer ytelsen på lagringsløsninger, har hun i samarbeid med NTNU Technology Transfer AS etablert bedriften OptiStore.
OptiStore har fått ca 10 MNOK i støtte fra forskningsrådet og NTNU Discovery, og har per i dag fire heltidsansatte og to deltidsansatte med kontor i midtbyen i Trondheim. Katina har hele tiden vært sentral i utviklingen av OptiStore, som en av hovedgründerne og med et produkt som er basert på hennes forskning. Dette er det hun har oppnådd siden hun kom til Norge som phd-student for ca 3,5 år siden. I tillegg har hun lært seg norsk og tar nå nivå 4 norskkurs.


HildeHilde Wormdahl (36)

Som en del av teamet sammen med Kristina Brend og Andrea Tilnes har Hilde Wormdahl vært primus motor for opprettelsen av radiokanalen Girl Geek Radio Trondhiem høsten 2015. Og, hun har vært engasjert I GGDT siden oppstarten høsten 2013.
Viktigheten av Girl Geek Radio Trondheim er ubestridt, den ferske radiokanalen har allerede rukket å sette setter kvinner innenfor teknologisfæren i Trøndelag grundig på kartet bare i løpet av et halvt års drift via Radio Trondheim.
Hilde Wormdahl holder en Cand.mag i Filmvitenskap fra NTNU, en bachelor of Arts i TV produksjon fra Bournemouth University og en Bachelor i journalistikk fra HiOA. Ved siden av en lang erfaring som journalist og medieprodusent med hovedvekt på arbeid for NRK og TV2 har hun også drevet sin egen produksjonsvirksomhet: SofusTV.
Hilde er hardtarbeidende og visjonær, og viser godt igjennom engasjementet i GGDT at hun vil ut med budskap som kanskje ikke de eksisterende etablerte mediene fullt ut tar på alvor. Som med-etablerer og ikke minst programleder i Girl Geek Trondheim Radio har Hilde en viktig stemme i arbeidet med å synliggjøre de synlige og usynlige kvinnene i regionen som gjennom studier, entreprenørskap og jobb utgjør mangfoldet i teknologibyen Trondheim.

Årets DigIT Kvinne 2015 er en kvinne som:

…er en foregangskvinne som enten alene eller som en del av et team har bidratt til nye digitale muligheter gjennom:

Enten utvikling av ny teknologi

…eller ny utnyttelse av eksisterende teknologi

…eller nye digitale konsepter

…eller ny digital kommunikasjon

..eller på annen måte bidratt positivt til fremme av IT- og medieteknologi i regionen.

 

Tidligere vinnere Årets DigIT Kvinne:

2015: Hilde Amundsen

2014: Aurora Klæboe Berg

2013: Jacqueline Floch