Gode rollemodeller øker kvinneandelen

Kvinnedagen 8. mars markeres av Digit med å å samle kvinner innen teknologi til et vorspiel for å feire alle damer og vise frem gode rollemodeller.

-Gratulerer med dagen, kvinner!

Sier Heidi Rønne, leder av komiteen for Digit 2021.

Nettverking

Det tradisjonelle vorspielet er viktig for å skape en møteplass for kvinner innen teknologi både for å knytte kontakter, lytte til de gode historiene fra kvinnelige rollemodeller og lage dette til en festkveld for alle tech-kvinner i regionen.

Rollemodeller

I vår region er det mange store teknologi-aktører, som for eksempel NTNU, Norsk Helsenett, Q-Free, Nordic Semiconductor og Autronica. Vi har også et stort og faglig sterkt start-up miljø hvor flere fantastiske bedrifter har vokst frem. Vi kan nevne Sportradar, Signicat, Arm Norway og mange flere fortjener å nevnes.

Det digitale skiftet har skutt fart med Korona-pandemien, og vi har fått frem flere suksess-historier med dyktige kvinner i hovedrollen. Heidi Aabel i Checkware og Louise Helliksen med Safespot vil dele sine erfaringer med oss under Digit2021. -Vi håper at vi og våre samarbeidspartnere i løpet av høsten får gitt dere kvinner den fysiske  møteplassen vi alle liker så godt, sier leder av komiteen for Digit, Heidi Rønne.

Prisutdelingen for Digitkvinnen 2021 er utsatt til høsten, så nå har du god tid til å tenke på hvem du skal nominere.

En smakebit på Aabels og Helliksens suksess vil dere få i våre sosiale medier 8. Mars, følg Digit på Instagram, Facebook og Twitter. Vi ses og høres 🙂